Monday, 10 October 2011

iPhone 4S

ini kali laa...
iPhone 4S..
menurut pihak penanam epal ani, ujanya iPhone 4S ani bukannya iPhone 5..iPhone 5 tu nda jadi dikeluarkan tahun ani, tahun depan pakah..5 bulan lepas pelancaran iPhone 4S..
iPhone 4S akan dilancarkan pasarannya di AS pada 14 oktober 2011 ani, jadi mun kan sampai di Malaysia especially di Sabah ni nda ku tau pla..hehe..bukannya aku yang mengurus tu, maxis tu yang pigi mengurus..
ah?apa?..harga?
mun dalam USD atu macam murah pla..bergantung ma memory cardnya jua la..
mun 16gb-USD199, 32gb-USD299, 64gb-USD399..
naa kan..murah kan..
ea murah ani bukannya apa, sebab saham penanam epal ani jatuh tia 5% lepas ayahanda penanam epal ani si Steve Jobs branti jadi CEO dan meninggal pada 5 oktober baru2 ani, dan digantikan dengan CEO baru iaitu si Tim Cook..

ciri-ciri iPhone 4S :
touchscreen dan segi empat tepat..wakakakk!
nda bah..men2 ja skajap..
camera 8MP geng dengan sensor yang lebih tinggi,
processor A5 dual-core iaitu 7x lebih campin(laju/cekap) dari iPhone 4,
battery yang lebih tahan penggunaannya seiring tahap kecekapan processornya,
menggunakan iOS5 yang mempunyai iCloud dan iMessage (mun iPhone 4 ndada ne),

iCloud ani, mun ku nda silap paham, ea ni mun ko bertanyakan arah iPhone 4S, pandai ea ni berpadahkan laporan cuaca karang ani..
iMessage-mun kamu malas kan menaip mesej, yala, kan kadang2 kita ani tengah sibuk mendrift kereta tia, sibuk membersihkan tingkap yayasan sabah tia..gurlpren/boypren/laki/bini pla mesej tanya tengah buat apa.. bah, ngam2 lagi kamu dengar lagu 'tanak kampung' di handsfree, nda payah kamu sibuk2 kan menekan henpon untuk meliat mesej, tanyakan saja arah iPhone 4S kamu tu apa yang ditulis dalam mesej tu, biar ea tolong bacakan..pastu, mun kan mereply pun nda payah jua kamu taip, padahkan nganya apa isi hatimu atu arah iPhone 4S..biar ea tolong taipkan..ngeh3..

Hebatkan..?
tapi mun kamu nda puas ati dan nda paham pa yang aku padahkan..liat ta sendiri video di bawah ani..hehe

0 comments: