Monday, 10 October 2011

Perodua Bezza

perodua bezza..memang berbeza..
kalau mau beli kereta jangan alang2..
bagi yang berkemampuan tu, di sini la kereta buatan tempatan menjadi pilihan!
sepa yang nda kenal syarikat pengeluar kereta Perodua di Malaysia ni??
kalau dulu top kereta kancil (k-car)-jimat minyak, kereta kecik popular buatan Malaysia, tahan tukul, ble di upgrade mengikut kreativiti mengikut tema masing2, ble di upgrade jadi ala-ala kereta L2, L5 Mira(japan), ble taruh turbo, ble sumbat sound system yang mantapz dan ble di show off! wakakakk..
 dan sekarang, perodua bezza..hasil sentuhan pertama tempatan sepenuhnya tanpa meniru konsep Daihatsu yang memang memberikan kelainan dan amat memuaskan nafsu bagi keluaran perodua kali ini berbanding keluaran sebelumnya..
kenapa?
kamu tengokla sendiri ni gambar time pameran perodua bezza di KLIMS (KL International Motor Shows) di KL pada december 2010.. ingat,ani baru prototaip nganya ni..

cheh.."less than 4 metres overall length"..nda jua basar banar kali ni ah..
huhh..cun kan..nda taula, kena saman jpj ka ni a lampu biru2 ni..hehehe
cua kamu liat, emblemnya tu bah..berlampu lagi owh kan..baru laa..terbaikk..



ganaskan lampunya..bukan cincai.. 
ea ani damit2 sepet lampunya, mun terkena mata kamu ni belaing padih jua kali ah..



whooaaaaaa...!! bukan alang2 ow! mana mau cari kereta pintunya cam ani di malaysia ow?! paling2 yang ada pun jenis mpv atau van atau bas mini..hehe..
tapi, ok ka jua ni..?macam nda biasa pla nantikan..pastu pintu depannya pun besar tul la pla ble dibuka..



kamu tengokla sendiri dashboardnya ni..touchscreen ni lai..!!
ada kamu teliatkan button2 macam di kereta kamurang?ndada kan..
yang penting, ada kamu teliatkan gearnya??
ani gearnya auto ni lai, men pusing pakai jari nganya ni mun kan menukar gear..
jaga ja terbabas mun time kan nek bukit atau time kan paking kereta..
al-maklumla, biasa kita ani mun kan menukar gear diganggam abis2 kepala gear atu, ani inda eh..dipusing nganya pakai jari..hehe



ani mun nda teliat lagi kan lampu signalnya ni, ndala ku tau lagi..



lawa ka kerusinya ni..nipis lagi tu, dikit lagi cam kerusi racing pla kan..
untuk pengetahuan, kerusi depan atu lain dikit tu..ble berpusing ke kiri ke kanan cam kerusi opis..
nda juala luan hantap berpusingnya tu..tapi mun sengal2 time mendrive atu, ble kali ah dipusing2 dikit pinggang atu..keh3..



behunjar ta kamu di kadai nah mun ada bejual sport rim cam ani ne..mun nda kamu belurih..haha



mun nda puas ati meliat gambar, kamu liat ta videonya sendiri di bawah ani ..

0 comments: