Wednesday, 2 November 2011

TIPS JIMAT PETROL


hari ani aku kan bekongsi dikit mengenai tips bagaimana hendak menjimatkan petrol..
ehhh?.. aduhh!..
bahapakan jimat petrol ni kian?bek ta jangan bekereta..!
anu.. salah pa kah tajuk ku tu..
almaklumla..pagi2 makan burger..atu ta belemak dikit otak ani..
wakakakk
banarnya TIPS JIMATKAN WANG MEMBELI PETROL..
naa..ani baru ia ngam..

tapi ku kan membari WARNING dahulu awal2..
tips ani sudahku merasai sendiri..
mun tips yang kediaku bari ani memudaratkan, jangan nyalahi aku ah tangahnya.. 
tapi memang berkesan..
banar, nda ku bedusta!
bah, batah sudah kediaku praktikkan (cheh,macam banar)..
wakakakakk..

bah, luan bekunyanyang pla kediaku ani..
tipsnya kakal ndada jua dipadahi..
direct to the pointer ta trus a tangahnya..
miani..

TIPS 1 : menumpang kereta kawan (just tambah2kan ja dikit duit minyak kawanmu tu, ja bisia dikampung 'patak-patak')

TIPS 2 : membawa penumpang yang sehaluan ke tempat kerja (ani pun patak-patak minyak jua..dengan kawanla, mun yang nda dikenali atu, bek ta ko jadi drver bas membawa penumpang)

TIPS 3 : minta usin arah liau (haha..jimat ni banar)

TIPS 4 : sedut minyak kereta company dan masukkan ke tangki minyak kereta anda (eh,luan jua..nda digalakkan ne arh..wakakakakk..mun kdapatan bos,ndapa jua, mun kedikau yang hangus terbakar?awu,bek tah jangan..huhu) 

TIPS 5 : gunakan kenderaan sendiri untuk buat kerja company supaya ble claim minyak (ha..claim ta banyak2 minyak..minyak tuk kegunaan peribadi pun turut jua diclaim. tapi jangan sampai nda logik2 di claim, kedapatan bos kang, nda bejalan lagi kereta atu trus)

HA! miatu ta sekian tips2nya..
selamat mentest!
wakakakakakk..



1 comments:

Anak Tempatan said... [Reply]

Tips 3 paling berhasil lah. hahahaha