Saturday, 15 October 2011

REMAJA DAN FB

lalalalaa~

atoya..
baru mulih skolah trus update post arah pesbuk eh..
ani ta keraja anak2 kang ani..
canggih tia bah kang ani mun kan tau..
pa barang henfon..
ketinggalan zaman..
orang skang ni pakai fesbuk ma..
henfon pun mesti mau ada FESBUK ma..!
baru rugged..

tapi bagus banar kian untuk remaja bawah umur ani men fesbuk?
mari kita liat apa yang di khabarkan melalui berita harian hari ini..


sandi jua mun sampai ketagih!
tapi, camna ea tahu ni kian..?
wakakakk..

nah! tebaca kamu tu?!
sanggup bertindak ganas!
tapi kali tahap keganasannya tu nda la bah sampai tahap terrorist..
hehe..
paling2 pun kasi kuyak bantal..
nda pun menghumban henfon ke dinding (atu paling ganas sda tu..)
wakakakk..


ani nda ku tahu..
luan ta jua bah mun kan ponteng gara2 kan befesbuk nganya..
sedangkan kawan2 fesbuknya pun di kelas jua..
paling2 pun kan men game dota nganya tu..
lau nda pun game cs..
sanggup mencuri?
hmm..?
anak2 pati nganya tu..
mun anak2 kita ani, beusin jua..
paling2 dikit ta tu rm2 kan blanja skula..
cukup tu eh mun kan ke CC..
mun di kk ani, RM1 nganya sejam, bakinya membali kuih ta..
wakakakakk..

 bah..
ani banar jua tu..
mun dirumah nganya..
buring jua tu..
mun di bawa bliau becerita..
kang tekeluar ta cerita dato seri anwar tia, nik aziz tia..
lau nda pun, crita polis trafik tetido ditengah jalan (kan dikomplen kunun ke bukit aman..atoya..)..
naa..mau nda mau online ta nganya..
ngam lagi di rumah ada wireless..
buka tia mukabuku..
bekomen tia, bchat tia di sana..
lagi syok..
cerita pun masuk..ngam di ati..

mau kamu meliat anak2 ani bekeliaran nda tantu tujunya diluar atu kian?
mau??
cam anak pati atu, pastu itam lagi, bau lagi..
adehh..
mun yang muslim, tau nda tau, anak2 ani bemain ngan anjing lagi..
naa..sandi jua tu..
wakakakk..




ani pun ada jua banarnya..
tapi mun ari mulanya pun sama jua tu..
cuma lain nganya caranya..
mun dulu, pakai telepon rumah begosip tia tu sampai abis kredit..
selagi nda abis kredit telepon rumah atu..
slagi atu ta nda branti..
wakakakk..
pastu 'sms' henfon..
dulu jadi isu jua ni nda pandai branti..
sms nganya keraja..
nda pandai jari atu branti menaip..
sampai rusak bah keypad atu dikerajakan..

naa..kang ani ada fesbuk tia lagi..
lagi jimat..
komputer andangnya ada tia beampai dirumah..
wireless pun ada..
andangnya sifat manusia kan begossssippp nganya keraja..
nda kira yang tua ka, kanak2 ka..
mun nganya kan betanya khabar..
nda syok tu crita..
banar nda?
wakakakakk..

mun menurut pendapat aku la..
fesbuk dikalangan remaja..
budak remaja yang masih di bawah umur la..
bukan budak remaja ya umur 40-an atu..wakakakk..
ianya memang nda sesuai untuk di buka fesbuk atu setiap hari!!
palui pa kah..apa jua kan diliat di fesbuk atu..padahal kawan2nya kakal jua dijumpanya di skula..

mun budak lepas skula tingkatan 5 atu, nda jua hairanla..
kan bechat sama sahabat lama..
kan betanya sambung skola di mana tia kang ani..
haa..atu bagus..
untuk remja lepasan tingkatan 5..
melalui fesbuk cepat kita meliat khabar kawan kita tu camna..
sambung diploma ka kawan kita tu..
masuk plkn ka..
keraja stesen minyak ka..
mendapatkan informasi berguna dengan cepat melalui kawan2 kita tu..
mun ea dapat keraja bagus2, cepat jua kita tau, terus kita betanya camna apply keraja macam ea tu..
mun mengharap kena telepon bah..
tahun depan pun alum tantu pakah kena telepon..
wakakakk..


0 comments: